ua en ru

Кабмін

Кабмін України - вищий виконавчий орган влади в Україні. КМУ є органом, який контролюється і звітує перед Верховною Радою України і відповідає перед Президентом України.

Діяльність Кабінету Міністрів України регулюється Конституцією України та відповідними законами України, а також вказівками Президента України і Верховною Радою. Кабмін складається з Прем'єр-міністра, Перший віце-прем'єр-міністра, трьох віце-прем'єр міністрів і міністров.Действующім главою КМУ та Прем'єр-міністром України з 27 лютого 2014 роки є Арсеній Яценюк.

Діяльність Кабінету Міністрів здійснюється завдяки щотижневим засіданням Кабміну, які скликає Прем'єр-міністр щотижня в середу. Також Прем'єр має повноваження скликати КМУ на позачергові засідання. У переговорах Кабміну беруть участь усі члени КМ, засідання вважається таким, що відбувся, якщо присутні більше половини складу КМУ.

Прийняття рішень, відповідно до регламенту і конституційними повноваженнями, Кабмін здійснюється за допомогою голосування. При рівномірному розподілі голосів, вирішальним є голос Прем'єр-міністр. Розпорядження Кабінету Міністрів входить в дію відразу після його підписання Прем'єром.