ua en ru
РБК-Украина » Главные темы » Бої в Мар'їнці

Бої в Мар'їнці

Бої в Мар'їнці та Красногорівці почались з ранку 3 червня стала черговою червоною крапкою на карті зони проведення АТО.

Перша інформація про те, що бої під Маріьновкой активізувалися, надійшла від командира батальйону «Київ-1» Євгена Дейдея. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"О 4.50 почався сильний артобстріл. Є поранені. Красногорівка та Мар'їнка горить", - написав Дейд.

У цьому повідомленні він також зазначив, що бої під Мар'їнка не поодинокі, вони йдуть по всій лінії розмежування, бойовики здійснюють спроби прорватися.
Пізніше медик-волонтер Армен Нікогосян в інтерв'ю ГромадськомуТБ розповів, що володіє інформацією про 25 поранених бійців АТО. Також волонтер повідомив, що оборону в Мар'їнці тримає 28 бригада Збройних сил України, на підтримку якої спрямовані танки і БТР.

Бої під Мар'їнка: інформація з місця події

Донецький сайт 062.ua повідомив, що під Донецьком, недалеко від Маріьнкі, спостерігається велике скупчення живої сили і колони техніки, не менше 40 одиниць. Проїзд в Донецьк закритий з усіх блокпостах, терористи не дають проїхати в місто, розгортають всі автобуси з цивільним населенням. Також є інформація про попадання снарядів у житлові будинки.

Пізніше волонтер Роман Доник повідомив про те, що зоні АТО оголошена підвищена готовність.

"Готовність N1 по всьому фронту. Все що було, відволікаючі удари. Основний напрямок не ясно", - написав Доник.

Ситуація в Мар'їнці: погляд з боку ДНР

В 13:11 у повідомленні паблік "Новости Донецької народної республіки" на Facebook. бойовики оголосили про те, що Мар'їнка захоплена і перейшла під контроль так званого ДНР.

"Щойно до нас надійшло повідомлення від бійця армії ДНР Павла Кухмірова (позиной" Шекспір ​​"), що в результаті масованого удару збройних сил ДНР, була повністю звільнена Мар'їнка", - йдеться в повідомленні.

Згідно із заявою бойовиків, над Мар'їнка піднято прапор ДНР. Але інформація про захоплення Мар'їнки поки не підтверджена.