ua en ru

Мовні квоти на ТБ не торкнуться іноземних каналів, що віщають в Україні, - Нацрада

Мовні квоти на ТБ не торкнуться іноземних каналів, що віщають в Україні, - Нацрада Фото: Сергій Костинський

Закон стосується ліцензіатів Нацради - резидентів України

Введення мовних квот на телебаченні не вплине на контент іноземних каналів, які транслюються в Україні. Про це в інтерв'ю телеканалу " Настоящее время" повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"Закон стосується ліцензіатів Нацради - резидентів України, тобто тих телеканалів, які використовують радіочастотний ресурс, які отримали в принципі ліцензії на мовлення в Україні", - пояснив член Нацради.

При цьому Костинський уточнив, що в разі, якщо іноземний телеканал, який має дозвіл на мовлення від Нацради, порушує українське законодавство, наприклад закон про телебачення і радіомовлення, закон про інформацію та ін., або виступає проти визнання територіальної цілісності України, то регулятор має право обмежити його мовлення у кабельних мережах країни.

"Але при цьому він залишається доступним на супутнику, при цьому є можливість дивитися його через інтернет. Тобто це стосується обмеження тих ресурсів, які є державною власністю, - радіочастотний ресурс і т.д.", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №5313 "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації". За документ проголосували 244 парламентаря.