ua en ru

Зять Трампа приховано контактував з російським послом, - Reuters

Зять Трампа приховано контактував з російським послом, - Reuters Фото: Джаред Кушнер

Ці контакти включають два телефонних дзвінка в період з квітня по листопад минулого року

Зять президента США Дональда Трампа і його близький радник Джаред Кушнер, як мінімум три рази приховано контактував з російським послом у Сполучених Штатах, під час і після президентської кампанії 2016 року. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на сім нинішніх і колишніх посадових осіб США.

Ці контакти включають два телефонних дзвінка в період з квітня по листопад минулого року, повідомили двоє джерел.

Як відзначає агентство, на початку цього року Кушнер потрапив у центр уваги розслідування ФБР про передбачувану зв'язку Дональда Трампа та Росії.

Раніше повідомлялося про те, що в Білому домі планується створити спеціальний оперативний штаб", який співпрацюватиме з Мін'юстом США з розслідування передбачуваних зв'язків президента США Дональда Трампа з Росією.

Після повернення Трампа з його першого закордонного турне, його команда поповниться "досвідченими професіоналами", зокрема, юристами і колишніми менеджерами його виборчої кампанії.

Також оперативний штаб" буде реагувати на численні витоку інформації з адміністрації президента США в ЗМІ.

До складу нового підрозділу увійдуть зять і радник Трампа Джаред Кушнер, а також радник президента США з стратегічних питань Стівен Бэннон, колишній менеджер його передвиборного штабу Кору Левандовскі.

Нагадаємо, ФБР перевірить зятя Трампа по справі про зв'язки з РФ.