ua en ru

Зубко: в Україні вже об'єдналися 169 територіальних громад

Зубко: в Україні вже об'єдналися 169 територіальних громад Фото: Геннадій Зубко

Ще 16 громад отримали дозволи на об'єднання

Наразі в Україні завершили процес об'єднання 169 територіальних громад. Про це 22 квітня під час години запитань до уряду у ВР заявив віце-прем'єр-міністр міністр розвитку, будівництва та житлового-комунального господарства Генадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день ми маємо вже 169 територіальних громад. В минулому місяці пройшли вибори у 10-ти об'єднаних територіальних громад, і ми залучили ще нові громади, які також потужно беруться до впровадження нової системи повноважень",- заявив Зубко, зазначивши при цьому, що до кінця поточного місяця повинні пройти вибори ще у 6-ти новооб'єднаних громадах.

Окрім того, за словами міністра, заявки на об'єднання підготували ще 76 громад, 16 з яких вже отримали дозволи від Центральної виборчої комісії на те, щоб бути обраними восени.


Зубко також нагадав, що на виконання державної політики у зміні системи управління у 2016 році буде спрямовано 4 мільярди гривень - 3 мільярди з фонду регіонального розвитку і ще 1 мільярд прямих субвенцій новооб'єднаним громадам.

"За цей рік за три місяці місцеві бюджети практично отримали порівняно з 2015 роком додатково 9,5 мільярдів... Нам потрібно допомогти місцевому самоврядуванню ефективно використати ці кошти",- заявив Зубко, зазначивши, що гроші повинні не просто лежати на депозитах, а використовуватися на розбудову інфраструктури на місцях.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман уповноважив Зубка підписати угоду про матеріальну підтримку децентралізації влади на суму 97 млн євро, надану Європейським Союзом.