ua en ru

Зубко: Україна готова до участі у туркменських магістральних проектах

Зубко: Україна готова до участі у туркменських магістральних проектах Фото: Геннадій Зубко

Україна може долучитися до будівництва газопроводу Туркменістан - Афганістан - Пакистан – Індія (ТАПІ)

Україна готова до участі у туркменських магістральних проектах. Про це повідомив віце-прем'єр міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, під час робочої поїздки до Туркменістану, де зустрівся із керівництвом країни, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема Зубко провів зустріч із віце-прем'єром Кабінету міністрів Туркменістану Сатликом Сатликовим та віце-прем'єром Кабінету міністрів Туркменістану Шамухамметом Дурдилиєвим.

"Україна готова до участі у проектах будівництва магістральної залізничної дороги та лінії електропередач, яка буде реалізована в рамках будівництва газопроводу Туркменістан - Афганістан - Пакистан - Індія", - сказав він.

Також зазначається, що Зубко нагадав про успішне завершення та відкриття разом з віце-прем'єром країни Шамухамметом Дурдилиєвим проекту зведення комплексу очисних споруд в Ашхабаді.

"Україна зацікавлена у продовження цього проекту та розширення потужностей з 300 до 600 тис. кубічних метрів. Ми також зацікавлені у реалізації проектів будівництва метрополітену та будівництві доріг", - сказав Зубко.

Окрім цього, повідомляється, що Україна та Туркменістан домовилися щодо планів поставки Туркменістану 1500 вагонів рухомого складу, з яких на 750 вже проголошений тендер. Туркменська експертна комісія зараз вивчає можливість відповідних поставок на українському підприємстві Крюківський вагонобудівний завод.

"Туркменістан зацікавлений у поставках з України автомобільного транспорту, а також у виконання замовлень по виробництву нестандартних вагонів рухомого складу. Ці вагони будуть використовуватись на залізниці вздовж газопроводу ТАПІ", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Туркменістан підписали угоду про співробітництво у аграрному секторі.