ua en ru

Зубко розповів, на скільки Україна готова до опалювального сезону

Зубко розповів, на скільки Україна готова до опалювального сезону Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Україна майже повністю готова до опалювального сезону, заявив Зубко

Україна готова до опалювального сезону на 97%. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в ефірі "5 каналу".

"На сьогоднішній день 97,6% готовність. Але я хотів би розділити готовність об'єктів та готовності взагалі до опалювального сезону - сьогодні, коли ми говоримо про 97%, то ми говоримо про житловий сектор, коли будинки готові прийняти тепло, про соціальні об'єкти, а це дитячі садки, школи, лікарні, а також котельні, які повинні подати це тепло - це наявність регламентних робіт, це наявність того, щоб котли були готові до роботи. І саме головне тепер запустити газ там, де потрібно його подати на котли і подати потім теплоносій до будинків і до соціальних об'єктів", - сказав Зубко.

За його словами, тут "виявляється складне питання" у зв'язку з взаєминами між муніципалітетами, "Нафтогазом" і компаніями, які виробляють тепло, тому що укладання договорів йде "не так потужно як хотілось би".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в країні достатньо енергоресурсів для проходження опалювального сезону 2017-2018 років.