ua en ru

Зубко доручив місцевій владі провести моніторинг запуску опалення в областях

Зубко доручив місцевій владі провести моніторинг запуску опалення в областях Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Відповідне доручення він зробив під час селекторної наради щодо проходження опалювального сезону

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко доручив органам місцевого самоврядування провести моніторинг запуску опалення в областях. Про це він сказав сьогодні під час селекторної наради щодо проходження опалювального сезону, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обласні адміністрації повинні зараз зробити моніторинг по території області і ще раз подивитися, яким чином органи місцевого самоврядування запустилися вчасно (запустили опалення, - ред.) для того, щоб якісно надати послуги", - сказав він.

При цьому Зубко нагадав органам місцевого самоврядування, що за неналежне виконання своїх обов'язків існує кримінальна відповідальність.

"Хочу нагадати, відповідальність згідно з Кримінальним кодексом, стаття 367 ч.1 і ч.2, яка говорить про неналежну відповідальності або невиконання своїх обов'язків органами місцевого самоврядування, що призвело до значних наслідків, яка передбачає утримання під вартою до 5 років", - сказав віце-прем'єр.

Нагадаємо, 20 жовтня у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства заявили, що третина житлових будинків в Україні вже підключена до опалення.