ua en ru

Із зони АТО до Харкова евакуювали двох поранених військових

Із зони АТО до Харкова евакуювали двох поранених військових Фото: евакуація поранених із зони АТО (facebook.com/ato.news)

Поранених бійців ЗСУ гелікоптером евакуювали до військово-медичного клінічного центру

Військові медики провели сьогодні, 13 серпня 2017 року, аеромедичну евакуацію двох поранених військовослужбовців із району проведення антитерористичної операції до міста Харків. Про це повідомляє прес-служба штабу АТО у Facebook.

Зазначено, що спершу бійцям оперативно надали допомогу передові групи лікарсько-сестринських бригад, які знаходяться найближче до районів бойових дій, далі поранених доправили до 65-го військового мобільного шпиталю, де провели необхідні заходи із оперативного втручання та стабілізації.

"Оцінивши стан військовослужбовців, було вирішено перевезти їх повітряним транспортом на гелікоптері Мі-8МТ у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (м. Харків)", - йдеться в повідомленні.

За словами головного хірурга АТО полковника медичної служби Костянтина Гуменюка, двоє військовослужбовців отримали мінно-вибухові ураження на передовій кілька днів тому.

ПОРАНЕНИХ УКРАЇНСЬКИХ ЗАХИСНИКІВ ВЕРТОЛЬОТОМ ЕВАКУЮВАЛИ ДО ВІЙСЬКОВО-МЕДИЧНОГО КЛІНІЧНОГО ЦЕНТРУ ХАРКОВА Сьогодні, 13 с...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 13 серпня 2017 р.

"Це множинні поранення верхніх та нижніх кінцівок, тулуба, проникаючі поранення черева. Зараз їхній стан стабільний, їх уже чекають у Харкові, де бійці проходитимуть подальшу діагностику та лікування. Крім того, до Центру також будуть доставлені військовослужбовці з травмами та соматичні хворі", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення АТО минулої доби, 12 серпня 2017 року, загинув один український військовий, ще 6 осіб отримали поранення і бойові травми.