ua en ru

Зону пошуку зниклого над Індійським океаном малайзійського літака розширять

Зону пошуку зниклого над Індійським океаном малайзійського літака розширять Boeing 777 Malaysia Airlines

Область пошуків зниклого авіалайнера Malaysia Airlines розширять, якщо він не буде знайдений у травні. В цьому випадку роботи можуть затягнутися на рік, передає Reuters.

Як повідомляє агентство, представники Австралії, Китаю та Малайзії заявив, що має намір розширити зону пошуків зниклого пасажирського Boeing авіакомпанії Malaysia Airlines в Індійському океані вдвічі до 120 тис. кв. км у тому випадку, якщо лайнер не буде знайдений у травні.

"Якщо авіалайнер не буде знайдено в поточній зоні пошуку, міністри домовилися розширити її на 60 тис. кв. км. Загальна площа пошуків тоді складе 120 тис. кв. км і тим самим покриє всю можливу область пошуків, визначену експертами", - відзначають в колективній заяві міністр транспорту Малайзії Лиоу Тіонг Гавкіт, заступник прем'єр-міністра Австраии Уоррен Трас і міністр транспорту Китаю Ян Чуаньтан.

Вони визнають, що пошуки "з урахуванням несприятливих погодних умов і майбутніх зимових місяців" можуть зайняти до року.

Нагадаємо, рейс MH370 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував політ з Куала-Лумпура в Пекін, 8 березня 2014 року зник з екранів радарів над Південно-Китайським морем у повітряному просторі В'єтнаму. На його борту було 239 осіб.