ua en ru

У зоні АТО зафіксовано кілька перестрілок між бойовиками

У зоні АТО зафіксовано кілька перестрілок між бойовиками Фото: бойовики ДНР

За даними ІС, зіткнення із застосуванням гранатометів і мінометів сталися в районі Майорська

Підрозділи російсько-терористичних військ у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) вчора, 28 жовтня, неодноразово відкривали вогонь зі стрілецького озброєння і автоматичних гранатометів у бік українських позицій. Про це з посиланням на оперативні дані групи "Інформаційний спротив" повідомив народний депутат України Дмитро Тимчук у Facebook.

Крім того, зафіксовано ряд бойових зіткнень із застосуванням важкого піхотного озброєння між збройними формуваннями на території, підконтрольній бойовикам, у безпосередній близькості до лінії фронту.

"Зокрема, в районі Майорська, а також на схід (між н.п. Гольмовський і Зайцеве) зафіксовано відразу декілька перестрілок між бандформуваннями, в тому числі із застосуванням гранатометів і мінометів", - йдеться в повідомленні.

За даними ІС, терористи продовжують вести наземну розвідку, в тому числі із застосуванням ДРГ, здійснюють інженерне обладнання своїх позицій, також на ряді напрямків відзначається передислокація формувань бойовиків. При цьому на південь від Донецька, в районі Оленівки і Гранітного відзначаються переміщення піхотних підрозділів терористів безпосередньо на передовій і на нейтральній смузі, ведення ними спостереження за опорними пунктами і передньому краєм сил АТО.

Також переміщення піхотних груп бойовиків фіксувалося на схід від Попасної, в районі н.п. Катеринівка, Лозове, на Світлодарському виступі і на приморському напрямку в районі н.п. Гнутове і Павлопіль. На ділянці в районі Широкиного відзначається подальше вдосконалення бойовиками своїх позицій (помічено використання двох одиниць інженерної техніки).
Фіксується неприцільна стрільба зі стрілецького озброєння в районі Старогнатівки і Оріхового, в районі н.п. Піски і Опитне.

"На ряді полігонів і навчальних центрів у "ДНР" (на захід від Єнакієвого, Моспине, на південь від Старобешеве, н.п. Безіменне та Саханка) і "ЛНР"(Лутугино - Лісове, Антрацит, Краснодон) бойовики організували проведення бойового злагодження підрозділів з виконанням бойових стрільб (включаючи стрільби з озброєння ББМ і танків). У районі Зугреса відзначається переміщення на північно-східний напрямок бронетехніки бойовиків (5 танків, 11 одиниць ББМ - в основному БМП-2 і МТ-ЛБ)", - йдеться в повідомленні.

За словами Тимчука, між Кутейникове і Амросієвкою терористи обладнують польовий табір і позиції для артилерії. Відзначається ведення інженерно-саперних робіт, мінування місцевості. У цьому ж районі зафіксовано 3 одиниці 152-мм САУ 2С3 "Акація" та 6 одиниць 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика".

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».В течении прошедших суток подразделения российско-террористич...

Posted by Дмитрий Тымчук on 29 жовтня 2015 р.

Нагадаємо, вчора ДНР заявила про відвід артилерії калібром до 100 мм від лінії зіткнення.