ua en ru

У зоні АТО зафіксували збільшення обстрілів ВСУ бойовиками з мінометів, - штаб

У зоні АТО зафіксували збільшення обстрілів ВСУ бойовиками з мінометів, - штаб Фото: бойовики (youtube screenshot / RafaVideoart channel)

Бойовики 51 раз порушили перемир'я

У зоні антитерористичної операції (АТО) зафіксували збільшення обстрілів Збройних сил України (ЗСУ) з боку бойовиківі з важкого озброєння. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Кількість обстрілів позицій сил АТО з боку російсько-окупаційних угрупувань продовжила збільшуватися. Якщо раніше ворог в більшості провокацій застосовував легку стрілецьку зброю, то останнім часом ми все частіше фіксуємо роботу мінометів різних калібрів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, продовжує збільшуватися активність противника в Луганській області.

Так, вчора після 18:00 бойовики кілька разів били з гранатометів і стрілецької зброї по позиціях ВСУ в районі Авдіївки, Майорського, Верхньоторецька. З озброєння БМП - по околицях Зайцева, Пісків. А близько 21:00 поблизу Новолуганського в ході обстрілу, що тривав близько години, бойовики застосовували міномет калібру 82 міліметра.

Крім того, на Приморському напрямку в районі Широкиного в кінці доби бойовики двічі обстрілювали позиції української армії з мінометів різних калібрів. А під вогнем гранатометів сепаратистів виявлялися позиції ЗСУ поблизу Талаківки, Лебединського, Павлополя, Мар'їнки.

Відзначається, що в Луганській області ввечері і вночі з гранатометів бойовики двічі били по околицях Кримського, а з 82-міліметрового міномета - по Новотошківському.

Всього за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 51 раз порушили перемир'я. У випадках прямої загрози життю нашим військовим сили АТО кілька разів відкривали вогонь. Втрат серед українських захисників немає.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО за 10.09.2017 року. Наприкінці минулої доби кількість обстрілів позицій сил АТО...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 10 вересня 2017 р.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що на Донбасі за добу російсько-окупаційні угруповання 41 разів відкривали вогонь по позиціях АТО, один український військовий загинув, ще один поранений.