ua en ru

У зоні АТО за добу почастішали інциденти з боку бойовиків, - АПУ

У зоні АТО за добу почастішали інциденти з боку бойовиків, - АПУ Фото: полковник Андрій Лисенко

Ситуація на Донбасі залишається напруженою

У зоні антитерористичної операції (АТО) за минулу добу зросла кількість інцидентів порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Про це в ході брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Помітно зросла кількість інцидентів порушення умови перемир'я з боку незаконних збройних формувань, при цьому використовувалися різні види зброї - це і міномети, і гранатомети, артилерія, танки, і стрілецька зброя. При цьому бойовики продовжують використовувати заборонене за мінськими угодами озброєння. Так, за минулу добу зафіксовано 22 обстріли позицій сил АТО зі 120 мм мінометів і 3 обстріли зі 122 мм артилерії, і 4 рази незаконні збройні формування застосовували танки", - заявив Лисенко.

За його словами, українські військові дають адекватну відповідь на всі злочинні провокації бойовиків.

"Найбільш неспокійна ситуація залишається на Донецькому напрямку. 27 разів російські терористичні війська обстрілювали позиції українських військових у районі донецького аеропорту і безпосередньо н.п. Піски, Опитне, Авдіївка та шахта Бутилівська", - повідомив спікер АПУ.

Також, за його словами, інциденти порушення режиму припинення вогню зафіксовані близько н.п. Гранитне, Верхня Торецька, Стара Гнатівка і в районі м. Горлівка.

"На Луганському напрямку гарячими точками залишаються н.п. Трьохізбенка, Щастя, а також наші позиції поблизу Бахмутівської траси", - розповів Лисенко.

Він також зазначив, що ввечері бойовики активізувалися і на Маріупольському напрямку. "4 інциденти порушення умов перемир'я було зафіксовано в н.п. Широкине", - сказав Лисенко.

Нагадаємо, в зоні АТО за минулу добу загинули 3 військових, 9 поранені.