ua en ru

В зоні АТО за добу поранені двоє українських військових, загиблих немає

В зоні АТО за добу поранені двоє українських військових, загиблих немає Фото: Андрій Лисенко

При цьому сили АТО не зафіксували жодного прольоту безпілотників

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 20 грудня 2015 року, були поранені двоє українських військовослужбовців, загиблих немає. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій загиблих немає, двоє наших хлопців були поранені", - повідомив Лисенко.

При цьому сили АТО не зафіксували жодного прольоту безпілотників.

Як повідомив Лисенко, на луганському напрямку, поблизу Станиці Луганської вчора зафіксовано 2 ворожих обстріли зі 120-мм міномета.

"Обидва тривали близько 20 хвилин і були неприцільними. Поблизу с. Троїцьке неподалік Попасної відбулося нетривале бойове зіткнення сил АТО з окупантами", - повідомив Лисенко.

На Світлодарській дузі вчора було відносно спокійно - зафіксовано лише кілька нетривалих провокацій із застосуванням ПТКР, гранатометів та стрілецької зброї. На північних околицях Горлівки обстановка - дещо напруженіша - окрім серії провокацій, у Зайцевому відбувся обстріл з 82-мм міномета. У Новгородському протягом дня було зафіксовано роботу ворожих снайперів, а також вогонь з інших видів зброї, зокрема БМП.

"На західних околицях Донецька обстановка без змін, ворожі обстріли тривають по всій лінії фронту від Авдіївки до Мар'їнки. Важке озброєння при цьому не застосовувалося", - розповів Лисенко.

Крім того, за словами речника АТО, противник застосовував важке озброєння (танк та кілька разів - 82-мм міномет) поблизу Красногорівки. Обидва обстріли велися з боку Старомихайлівки і тривали близько 5 хвилин. Також противник порушив режим тиші біля Гранітного, де бойовики вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї.

В зоні АТО за добу поранені двоє українських військових, загиблих немає

Фото: Мапа АТО за 21 грудня 2015 року

Нагадаємо, раніше сьогодні лідер групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук повідомив, що бойовики на Донбасі проводять активну перегрупування своїх сил для підготовки можливого наступу.