ua en ru

В зоні АТО за добу загинули двоє українських військових, ще 6 поранено

В зоні АТО за добу загинули двоє українських військових, ще 6 поранено Фото: АТО (facebook.com/ato.news)

Сили АТО понесли втрати

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 19 грудня 2017 року, в результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, ще шість отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, вчора серед наших військових є втрати: двоє військовослужбовців загинули і шість отримали поранення. Зокрема, під час ворожого обстрілу в районі Новотошковского від смертельних осколкових поранень загинув один український військовий. Ще один наш захисник загинув в результаті підриву на вибуховий пристрій біля Верхньоторецької. Разом з ним отримали поранення двоє наших військових. Стан здоров'я одного з них – важке. І четверо військовослужбовців Збройних сил України були поранені в результаті інших обстрілу", - повідомив Мотузяник.

За його словами, на Донецькому напрямку бойовики 22 рази відкривали вогонь, на Луганському напрямку бойовики - 9 разів.

"Бойовики обстріляли житлові квартали Зайцево, а також випустили 20 реактивних ракет, гарячої була обстановка в районі Троїцького", - зазначив спікер.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ за тиждень, з 11 по 17 грудня, зафіксувала майже 16 тис. порушень режиму тиші на Донбасі. Це свідчить про 35-відсоткове збільшення порівняно з попереднім тижнем.

"Ми із занепокоєнням відзначаємо різке погіршення ситуації. Кількість порушень режиму припинення вогню досягло рівня, якого ми не фіксували з лютого цього року", - заявив глава місії ОБСЄ в Україні Эртурул Апакан.