ua en ru

У зоні АТО за добу загострилася ситуація на Маріупольському напрямку, - АПУ

У зоні АТО за добу загострилася ситуація на Маріупольському напрямку, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

Внаслідок обстрілів під вогнем опинилися позиції в Богданівці, Старогнатівці, Широкино і Бердянському

У зоні антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу загострилася ситуація на Маріупольському напрямку. Про це в ході брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"На Маріупольському напрямку ситуація загострилася. Противник зосередив важке озброєння, таке як танки, артилерія, гаубиці поблизу лінії зіткнення і інтенсивно його застосовує. Внаслідок ворожих обстрілів під вогнем опинилися наші позиції в Богданівці, Старогнатівці, Широкино і Бердянському", - заявив Лисенко.

За його словами, бойовики традиційно активізуються в другій половині дня і в темний час доби.

"На Донецькому напрямку противник продовжує збройні провокації під Горлівкою, зокрема вчора найбільш запеклі бої відбулися на півночі цієї агломерації в н.п. Майорськ. Південніше, на захід від Донецька, найгарячішими точками були Піски і Мар'їнка. Слід зазначити, що кількість ворожих провокацій і застосування важкого озброєння з боку незаконних збройних формувань на цьому напрямку вчора були менш інтенсивними, ніж звичайно", - розповів речник АПУ.

Він також зазначив, що на Луганському напрямку обстановка залишається відносно стабільною, фактів масового застосування важкого озброєння на цій лінії оборони не зафіксовано.

"Бойовики здійснили там серію збройних провокацій із застосуванням мінометів і стрілецької зброї в другій половині дня у Станиці Луганській і вздовж Бахмутськой траси - від Кримського до Золотого. Внаслідок обстрілу з боку бойовиків у Станиці Луганській є пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури", - розповів він .

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зоні АТО за добу поранені 4 військових, загиблих немає.