ua en ru

В зоні АТО за добу обійшлося без втрат серед українських військових

В зоні АТО за добу обійшлося без втрат серед українських військових Фото: Олександр Мотузяник

Обстановка в зоні АТО залишається неспокійною

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 10 грудня 2015 року, обійшлося без втрат серед українських військовослужбовців. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений", - повідомив Мотузяник.

При цьому, за його словами, обстановка в зоні АТО залишається неспокійною, на рівні кінця літа - початку осені. Терористи продовжують використовувати важке озброєння.

По луганському напрямку бойовики порушували мінські угоди тільки в районі Щастя.Так, бойовики кілька разів вистрілили з гранатомета з протилежного берега Сіверського Донця.

За донецьким напрямком поблизу селища Луганське бойовики двічі застосували стрілецьку зброю.

"На північ від Горлівки - аналогічна ситуація. У Зайцевому відбувся мінометний обстріл противника - було випущено 5 мін. У Новгородському та Пісках вчора обстріли йшли практично безперервно. Важке озброєння противник при цьому не застосовував. У Красногорівці вчора відбулося три мінометних обстріли та низка дрібніших провокацій НЗФ. В одному випадку сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь. Також противник порушував режим тиші на інших ключових вузлах оборони: Авдіївці, Опитному, Мар'їнці", - повідомив речник АТО.

При цьому за маріупольським напрямком бойовики порушили режим тиші на лінії оборони Старогнатівка - Гранітне. Вони застосували БМП, гранатомети та стрілецьку зброю. Також одразу після опівночі вчора у Широкиному відбулося 2 артилерійських та 1 мінометний обстріл. При цьому було випущено 2 міни та 24 снаряди.

В зоні АТО за добу обійшлося без втрат серед українських військових

Фото: карта АТО за 11 грудня

Нагадаємо, за минулу ніч бойовики близько 40 раз обстріляли сили антитерористичної операції на Донбасі.