ua en ru

В зоні АТО за добу виявлено три схованки зі зброєю

В зоні АТО за добу виявлено три схованки зі зброєю Фото: СБУ

У схованках були знайдені міни, патрони, зброю, гранати, тротил і гранатомети

Протягом останніх діб працівники штабу Служби безпеки України (СБУ) в районі проведення антитерористичної операції (АТО) виявили та знешкодили три схованки з засобами поразки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"За місцем розташування однієї з частин ЗС України в р. Лисичанськ співробітники штабу знайшли 10 протипіхотні міни МОН-50. В ході проведення оперативних заходів було з'ясовано, що інший арсенал прихований поблизу с. Марківка Луганської області. На місці огляду співробітники СБУ вилучили ще 2 протипіхотні міни МОН-50, автоматична зброя, більше 3 тисяч патронів різного калібру, понад 3 кг тротилу, майже три десятки гранат, гранатомети РПГ-7В, РПГ-22, РПГ-26, постріли до них і пульти дистанційного управління", - йдеться в повідомленні.

Днем пізніше оперативники виявили ще один сховок поблизу с. Первомайське Володарського району Донецької області. З нього вилучили тротилові шашки, 7 гранат, електродетонатори, запали та набої до автомата.

В цей же день в районі н. п. Иванград Артемівського району Донецької області в одній з печер було також виявлено схрон. В ньому, окрім гранат, запалів і тротилових шашок, зберігалася пластина динамічного захисту з вмістом пластикової вибухівки; різьбові надставки електродетонатори, саморобні запалювальні трубки, а також шматок карти із зображенням м. Горлівка Донецької області та бланк пропуску одного з координаційних центрів з відбитком мокрої печатки.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили в Києві факт збуту великої партії вогнепальної зброї, вибухівки та боєприпасів.