ua en ru

В зоні АТО за добу загинув 1 український військовий, ще 1 поранений

В зоні АТО за добу загинув 1 український військовий, ще 1 поранений Фото: Олександр Мотузяник

Найбільш напружена ситуація була на донецькому напрямку

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 9 березня 2016 року, в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще один був поранений. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій, на жаль, один український військовослужбовець загинув і ще один отримав поранення. У першому випадку, наш боєць загинув в результаті підриву на вибуховій речовині в Новотошковці, другий боєць також постраждав в результаті підриву - біля Штормового, Луганська область", - повідомив Мотузяник.

У цілому, на луганському напрямку вчора було спокійно.

Проте на донецькому напрямку ситуація була найгарячіша. Найбільш неспокійно було в районі Авдіївки та її околиць. У тому числі бойовики використовували міномети. При цьому жертв серед мирних жителів і українських військовослужбовців в цьому районі не було.

У цілому на донецькому напрямку за минулу добу спокійних ділянок не було. За минулу добу бойовики здійснили 42 обстрілу позицій українських військових.

На маріупольському напрямку вчора також було неспокійно - 7 ворожих обстрілу.

В зоні АТО за добу загинув 1 український військовий, ще 1 поранений

Фото: карта АТО за 10 березня 2016 року

Нагадаємо, як раніше сьогодні повідомив штаб АТО, протягом минулої доби проросійські бойовики 49 разів відкривали вогонь по укріпленнях сил антитерористичної операції на Донбасі. З півночі обстріл припинилися.