ua en ru

В зоні АТО за добу загинули 3 українських військових, 14 були поранені

В зоні АТО за добу загинули 3 українських військових, 14 були поранені Фото: Андрій Лисенко

Найважча обстановка була на луганскому напрямку

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 1 березня 2016 року, в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, ще 14 були поранені. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в районі проведення АТО троє українських військовослужбовців загинули, 14 отримали поранення", - заявив Лисенко.

За його словами, найважчим вчорашній день видався на луганському напрямку. Близько 11:00 ранку під ворожий обстріл потрапив автомобіль української зведеної мобільної групи по боротьбі з незаконним перевезенням товарів через лінію розмежування. Бойовики відкрили вогонь з гранатомета з протилежного боку Сіверського Донця, коли машина рухалася по дорозі Лопаскине-Трьохізбенка.

Також на автодорозі Гірське - Лисичанськ на вибуховому пристрої підірвався автомобіль з військовослужбовцями ЗСУ.

При цьому безпосередньо на лінії фронту на цьому напрямку було зафіксовано три ворожих обстріли.

На донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності з епізодичним застосуванням важкого озброєння. Противник п'ять разів застосував 82-мм та 120-мм міномети. Ворожі провокації зафіксовано на всіх ділянках фронту - Світлодарська дуга, околиці Горлівки, донецький аеропорт.

На маріупольському напрямку обстановка залишається незмінною.

"Противник проявляє найбільшу активність в Мар'їнському районі, а також на ділянці фронту Чермалик - Широкине. При цьому ворог тричі застосував міномети. Найбільш активні обстріли наших позицій тривали з 12:00 до 18:00, після чого встановилася повна тиша", - зауважив Лисенко.

В зоні АТО за добу загинули 3 українських військових, 14 були поранені

Фото: карта АТО за 2 березня 2016 року

Нагадаємо, як раніше сьогодні повідомив штаб АТО, бойовики за минулу добу 47 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції.