ua en ru

В зоні АТО за добу поранено 3 українських військових, загиблих немає

В зоні АТО за добу поранено 3 українських військових, загиблих немає Фото: Олександр Мотузяник

Вперше за багато місяців встановилося перемир'я на лінії фронту Зайцеве-Майорськ

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 29 лютого 2016 року, в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців отримали поранення, загиблих немає. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій жоден український солдат не загинув, проте троє отримали поранення. Один випадок стався в районі Кам'янки, де наш боєць отримав поранення в результаті підриву на розтяжці, а в Красногорівці і Мар'їнці по одному військовому поранені в результаті обстрілу", - заявив Мотузяник.

При цьому, за його словами, на луганському напрямку вчора було спокійно.

Водночас, на донецькому напрямку вперше за багато місяців встановилося перемир'я на лінії фронту Зайцеве-Майорськ. Дещо неспокійніше було на Світлодарскій дузі, Новгородському, Новоселівці Другій, де сталася серія ворожих провокацій.

Найбільш неспокійно вчора було в районі донецького аеропорту, зокрема в Пісках і Красногорівці, де ворог сім раз застосував міномети, випустивши кілька десятків мін.

На маріупольскому напрямку обстановка принципових змін не зазнала. Як і раніше, бойовики активно порушують режим тиші в Мар'їнському районі, а також в районі Гнутового. Противник один раз застосував 82-мм міномети і двічі відкривав снайперський вогонь. В цілях припинення ворожих провокацій сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

В зоні АТО за добу поранено 3 українських військових, загиблих немає

Фото: карта АТО за 1 березня 2016 року

Нагадаємо, як раніше сьогодні повідомив штаб АТО, за минулу добу проросійські бойовики 54 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції на Донбасі, при цьому 35 обстрілу зафіксовано на донецькому напрямку і 19 - на маріупольському.