ua en ru

В зоні АТО за добу загинули 3 українських військових, ще 7 отримали поранення

В зоні АТО за добу загинули 3 українських військових, ще 7 отримали поранення Фото: Олександр Мотузяник

Кожен третій обстріл з боку противника здійснюється з використанням важкого озброєння

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 15 лютого 2016 року, в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, ще семеро отримали поранення. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців загинули і ще семеро отримали поранення", - повідомив Мотузяник.

Він констатував, що вчора обстановка на лінії зіткнення загострилася. Кожен третій обстріл з боку противника здійснюється з використанням важкого озброєння.

При цьому на луганському напрямку противник двічі порушив режим тиші в районі Бахмутської траси, кожен обстріл вівся приблизно по 20 хвилин. В одному випадку силам АТО довелося чинити опір.

На донецькому напрямку найбільш запеклі бої проходять на лінії фронту Зайцево-Майорське. Крім мінометів бойовики використовували тут артилерійські установки "Гвоздика". Неспокійна обстановка в районі донецького аеропорту, однак тут за минулу добу важке озброєння не використовувалося.

На маріупольському напрямку, зокрема, в районі Красногорівки і Мар'їнки, бойовики використовують широкий спектр озброєння від стрілецької зброї до мінометів. При це противник зазвичай активізуються о 17:00 і протягом 2-3 годин веде активний вогонь.

В зоні АТО за добу загинули 3 українських військових, ще 7 отримали поранення

Фото: карта АТО за 16 лютого 2016 року

Нагадаємо, раніше сьогодні штаб АТО повідомив про загострення ситуації на Донбасі.