ua en ru

В зоні АТО з початку червня загинуло 5 і поранено 75 бійців ЗСУ, - Муженко

В зоні АТО з початку червня загинуло 5 і поранено 75 бійців ЗСУ, - Муженко Фото: Віктор Муженко

Муженко відзначив зростання порушень мінських домовленостей з боку російських терористів

У зоні проведення антитерористичної операції протягом червня загинули 5 військовослужбовців Збройних Сил України, близько 75 поранено. Про це повідомив генерал армії України Віктор Муженко на зустрічі з головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні послом Ертурулем Апаканом, передає прес-служба Міноборони.

"Нас дуже турбує таке зростання інтенсивності порушень мінських домовленостей з боку російських терористів", - зазначив генерал.


"Я очікую від СММ ОБСЄ в Україні практичних кроків щодо зниження рівня напруженості та дотримання Мінських угод. За його словами, Збройні Сили України чітко дотримуються взятих на себе зобов’язань", - додав Муженко.

Як повідомляється, Апакан високо оцінив зусилля української сторони щодо врегулювання ситуації, зокрема, пропозиції щодо розведення сторін та підвищення ефективності діяльності Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови ВР Ірина Геращенко заявила, що в зоні АТО за останні тижні рекордне число загиблих і поранених.