ua en ru

В зоні АТО бойовики продовжують застосовувати 120 мм міномети, - Лисенко

В зоні АТО бойовики продовжують застосовувати 120 мм міномети, - Лисенко Фото: Андрій Лисенко

Бойовики зазвичай активізуються у другій половині дня

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) бойовики продовжують активно застосовувати заборонене мінськими домовленостями озброєння - 122 мм гармати і 120 мм міномети. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На Маріупольському напрямку тривають ворожі обстріл наших позицій в селищі Широкіно. Противник активно застосовує 122 мм гармати і 120 мм міномети, і зазвичай активізуються у другій половині дня", - повідомив Лисенко.

Також, за його словами, на Донецькому напрямку бойовики систематично ведуть вогонь українським позиціям в районі донецького аеропорту, в тому числі і з застосуванням танків і 122 мм гармат.

Також противник здійснював провокації північніше, а саме в районі Мар'їнки і Гранітного, і південніше - в районі Кам'янки і Верхньоторецької.

"Останні два населені пункти знаходяться близько автодороги Донецьк - Горлівка, яка контролюється бойовиками. У той же час, близько Горлівки і Світлодарська вчора режим тиші в цілому дотримувався. На Луганському напрямку інтенсивні бойові дії вчора йшли близько Щастя і Станиці Луганської", - сказав спікер АТО.

Він зазначив, що бойовики ведуть вогонь з високого берега Сіверського Дінця і застосовують при цьому важке озброєння.

"В результаті ворожого вогню в Станиці Луганської є руйнування житлових будинків та інфраструктури. Незважаючи на це наші воїни успішно захищаються і відбивають агресивні потуги ворога без втрат. В районі Бахмутовской траси загалом ситуація була спокійною, бойовики епізодично вели вогонь по наших позиціях близько Жовтого і Сокольників", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загинули один український військовий, 5 поранені.