ua en ru

У зоні АТО бойовики перейшов до тактики активного та неприкритого застосування зброї, - АПУ

У зоні АТО бойовики перейшов до тактики активного та неприкритого застосування зброї, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

ЗСУ та інші силові формування України моментально дають адекватну відповідь на будь-які провокації ворога

У зоні антитерористичної операції (АТО) противник знову перейшов до тактики активного та неприкритого застосування важкого озброєння. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчорашній день позначився загостренням ситуації в зоні АТО. Противник знову перейшов до тактики активного та неприкритого застосування важкого озброєння, а також диверсійно-розвідувальних груп", - заявив Лисенко.

За його словами, ВСУ та інші силові формування України зберігають пильність, моментально дають адекватну відповідь на будь-які провокації ворога.

Він також зазначив, що сили АТО можуть оперативно реагувати на будь-які виклики і готові до подальшого розвитку подій, які можуть відбутися в будь-яку хвилину.

"На Луганському напрямку активні бойові дії велися на ділянці від Станиці Луганській до Кримського. Зокрема, вчора вранці через Сіверський Донець переправилася ворожа диверсійно-розвідувальна група. Вона своєчасно виявлена ​​і її напад було відбито. Ще одне бойове зіткнення відбулося в районі Кримського. Там противник був відкинутий назад до Сокольників", - повідомив спікер АПУ.

Також, за його словами, епізоди порушення режиму тиші з боку незаконних збройних формувань були зафіксовані у Станиці Луганській, Щасті, Трьохізбенці і Новотошківському.

"На Донецькому напрямку в районі Світлодарська та Горлівки обстановка дещо стабілізувалася. Ворожі провокації носять одиничний характер і застосовується тільки стрілецька зброя. У районі аеропорту традиційно три точки активності ворога - це Авдіївка, Дослідне і Піски. Противник зосереджує свої сили на території зруйнованого донецького аеропорту і в сел. Спартак", - розповів Лисенко.

Він зазначив, що противник також активізувався під Мар'їнкою та Докучаєвськом, де сходяться залізниця і автомобільна дорога Донецьк - Волноваха, мова йде про с. Березівці і Тарамчук. На цій ділянці, за його словами, бойовики провели серію мінометних і артилерійських обстрілів.

"На Маріупольському напрямку активні бойові дії велися на схід від Волновахи. Зокрема, вдень близько п'яти годин тривали ворожі обстріли наших позицій у Новогригорівці. Там противник застосував великокаліберні міномети, 152-мм гармати і танки. Також з північно-східного напрямку було обстріляно село Гранітне: було випущено 1 пакет який дорівнює 40 зарядів з РСЗВ "Град" і здійснена серія пострілів з гаубиць 152-мм гармат. На ділянці від Гранітного до Азовського моря фактів порушення режиму тиші не зафіксовано", - зазначив Лисенко.

"Вчора в зоні АТО було зафіксовано прольоти 11 безпілотних літальних апаратів ворога. При цьому три з них на Луганщині були збиті нашими зенітникам", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території України зафіксовано більше 8 тис. російських військових.