ua en ru

У зоні АТО бойовики обстріляли українські позиції 39 разів, - штаб

У зоні АТО бойовики обстріляли українські позиції 39 разів, - штаб Фото: Олександр Мотузяник (uacrisis.org)

Військовослужбовці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь 20 разів

У районі проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі бойовики обстріляли позиції Збройних сил України (ЗСУ) 39 разів. Про це на брифінгу повідомив представник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Вчора в зоні бойових дій на сході України бойовики здійснили 39 прицільних обстрілів. 20 разів українські військові відкривали вогонь зі зброї, яку не заборонено мінськими домовленостями. В результаті бойових дій жоден український військовий не загинув і не отримав поранень", - йдеться в повідомленні.

За словами Мотузяника, на Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші 28 разів. Найпотужніші обстріли відбулися в районі Троїцького, Кримського та Луганського, вони тривали майже цілодобово.

Так, вночі бойовики з 120-мм мінометів обстріляли позиції військових ЗСУ поблизу Луганського, випустивши всього 6 мін. Після обіду в районі Троїцького незаконні збройні формування обстрілювали українські позиції з озброєння БПМ і 120-мм мінометів. Надвечір незаконні збройні формування відновили мінометний обстріл захисників Луганського.

Крім того, на Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 11 разів, застосовуючи міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети. Поблизу Авдіївки незаконні збройні формування відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Також, у другій половині дня бойовики застосували 82-мм міномети поблизу Пєсков і шахти Побутовки. Також незаконні збройні формування порушували режим тиші у Водяному та Талаківці, періодично відкриваючи вогонь з гранатометів і озброєння БМП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО на Донбасі бойовики обстріляли позиції Збройних сил України 14 раз.