ua en ru

У зоні АТО бойовики обстрілювали позиції ЗСУ в Авдіївці протягом 4 годин, - штаб

У зоні АТО бойовики обстрілювали позиції ЗСУ в Авдіївці протягом 4 годин, - штаб Фото: бойовик (youtube.com/Ruptly TV)

На Луганському напрямку протягом дня не зафіксовано жодного обстрілу

У районі проведення антитерористичної операції (АТО) все обстріли бойовиків були зосереджені в Донецькій області. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по позиціях сил АТО, застосовуючи заборонене мінськими домовленостями озброєння. Епіцентром напруженості став Донецький напрямок", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, найбільша інтенсивність ворожих провокацій спостерігалася в районі Авдіївки. Тут противник обстрілював українських воїнів з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в протягом 4 годин.

Крім того, під вогонь з мінометів і піхотного озброєння потрапили позиції Збройних сил України (ЗСУ) в районі Пісків, а із гранатометів загарбники стріляли поблизу шахти Бутівка.

На Приазов'ї бойовики ще вранці випустили десять мін 82-го калібру по захисниках Чермалику, а після обіду, з 120-мм мінометів і легкого піхотного озброєння вели вогонь по захисниках Гнутового. Із гранатометів бойовики обстрілювали пункти ВСУ у Широкино, а зі стрілецької зброї - оборонні укріплення неподалік Старогнатівки і Мар'їнки.

На Луганському напрямку протягом дня не зафіксовано жодного випадку порушення режиму припинення вогню.

"Загалом, з півночі, російсько-терористичні війська провели 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО. Майже в кожному випадку наші воїни давали агресору адекватну відповідь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - резюмували в штабі.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 10 грудня 2017 ро...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 10 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики звинуватили ВСУ в "обстрілах" Донецької фільтрувальної станції фосфорними боєприпасами.