ua en ru

Золото вперше за п'ять тижнів перевищило цінову позначку 1360 дол./унція

Золото вперше за п'ять тижнів перевищило цінову позначку 1360 дол./унція. Напередодні котирування золота досягли значення 1361,8 дол./унція. Це був найвищий показник з 20 вересня, а сьогодні операції з активним ф'ючерсом на золото (грудень) обмежені діапазоном 1350,5-1360,4 дол./унція.

Ціна останньої угоди із золотом на даний час складає 1353,4 дол./унція, що на 0,09% вище ціни закриття попереднього торгового дня, яка за підсумками торгів 28 жовтня 2013р. на Товарній біржі Нью-Йорка COMEX склала 1352,2 дол./унція.

З початку дня унція золота на COMEX подорожчала на 1,2 дол. Позитивна динаміка котирувань золота викликана його технічними покупками після невеликого зниження офіційної ціни золота за підсумками попереднього торгового дня.

Сьогодні підвищений інтерес до ф'ючерсів на золото також викликаний невизначеністю щодо найближчих перспектив програми монетарного стимулювання американської економіки. Сьогодні розпочинається дводенне засідання комітету відкритого ринку ФРС США, на якому буде оголошено відповідне рішення. Ймовірно, учасники ринку золота вважають, що монетарна влада США будуе змушена продовжувати програму викупу державних боргових зобов'язань.

Загалом імовірно, що сьогодні і на найближчі дні цінова динаміка котирувань золота на COMEX буде обмежена рівнем підтримки 1340,0 дол./унція і рівнем опору 1370,0 дол./унція, вважають експерти.