ua en ru

Золото сьогодні падає в ціні через фіксацію прибутку, але тримається вище позначки 1280 дол./унція

Золото сьогодні торгується в негативній ціновій зоні і потроху дешевшає через фіксацію прибутку, що утворилася напередодні. Однак котирування золота тримаються вище цінової позначки 1280 дол./унція.

На поточний час операції з активним ф'ючерсом на золото (грудень) обмежені діапазоном 1281,6-1290,8 дол./унція. Ціна останньої угоди із золотом на даний час складає 1282,7 дол./унція, що на 0,3% нижче ціни закриття попереднього торгового дня, яка за підсумками торгів 14 листопада 2013 р. на Товарній біржі Нью-Йорка COMEX склала 1286,3 дол./унція.

З початку дня унція золота на COMEX подешевшала на 3,6 дол. Негативна динаміка котирувань викликана технічними продажами золота, яке напередодні помітно підросло в ціні. За підсумками торгів 14 листопада офіційна ціна золота на COMEX зросла на 17,9 дол./унція (+1,4%). Золото подорожчало на очікуваннях продовження програми монетарного стимулювання економіки США. Так, напередодні головний претендент на пост глави ФРС США Джанет Йеллен, виступаючи на слуханнях у сенаті, зазначила, що економіка країни ще недостатньо зміцніла і потребує підтримки.

Разом з тим опубліковані напередодні щотижневі дані щодо трудової зайнятості в США виявилися трохи гірше, ніж очікував ринок, що додатково сприяло покупкам золота. Напередодні котирування золота на COMEX вперше за чотири торгові дні перевищили позначку 1290 дол. і досягли значення 1293,8 дол./унція, забезпечивши привабливі умови для закриття довгих позицій і фіксації прибутку.

По всій видимості, сьогодні і на найближчі дні цінова динаміка котирувань золота на COMEX буде обмежена рівнем підтримки 1270,0 дол./унція і рівнем опору 1300,0 дол./унція, вважають експерти.

У попередньому місяці на торгах 28 жовтня котирування золота досягли максимального значення за п'ять тижнів, піднявшись до цінової позначки 1361,8 дол./унція.