ua en ru

Злочевський і князь Монако провели в Монте-Карло форум з енергетичної безпеки в ЄС

Злочевський і князь Монако провели в Монте-Карло форум з енергетичної безпеки в ЄС Фото: у Монте-Карло відбувся форум з енергетичної безпеки в ЄС (прес-служба Burisma)

Організаторами форуму виступили Burisma Group і Adam Smith Conferences

В Монте-Карло (Князівство Монако) 2 червня 2017 року відбувся II Міжнародний форум "Енергетична безпека майбутнього: нове бачення, стратегії, інновації" Energy security for the future: new vision, strategy, innovation. Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на прес-службу Burisma.

Так, згідно з даними ЗМІ, захід став наймасштабнішим проектом в Європі з питань енергетичної безпеки та пошуку нових екологічних стандартів. Форум відвідали більше 200 гостей, серед яких були європейські політики, лідери громадської думки, експерти в області безпеки, журналісти та міжнародні енергетичні компанії Європейського Союзу, що пропонують революційні технології і змінюють енергетику на глобальному рівні.

alt

Темою стало обговорення стратегії енергетичної безпеки Європи та ролі України як частини єдиного європейського ринку. Участь у цьогорічному форумі взяли князь Монако Альбер II; президент Польщі (1995-2005) Олександр Кваснєвський, президент Словенії (2007-2012) Данило Тюрк; член Європарламенту і лідер фракції Альянс лібералів і демократів за Європу, прем'єр-міністр Бельгії (1999-2008) Гі Верхофстадт; комісар ЄС з енергетики (2004 і 2009 рр.) Андріс Пієбалгс; керівник Антитерористичного центру ЦРУ (1999-2002), посол з особливих доручень по боротьбі з тероризмом (2002-2004) Адміністрації президента США Джорджа Буша Джозеф Кофері Блек; директор Євразійського центру Атлантичної Ради США (Atlantic Council), посол США в Україні (2003-2006) Джон Гербст і інші гості.

Українську урядову делегацію на Форумі очолив віце-прем'єр України Володимир Кістіон, Верховну Раду - голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат Ніна Южаніна, Міністерство енергетики та вугільної промисловості - заступник міністра з питань європейської інтеграції Наталія Бойко. Також з української сторони у Форумі брали участь представники Посольства України у Франції, Кабінету міністрів України, міністерств і відомств.

alt

В ході свого виступу князь Монако Альберт II заявив про необхідність виробити нову стратегію і нові моделі функціонування життєдіяльності для країн.

"Нові моделі – це зсув від традиційних моделей, заснованих на використанні вуглеводневих ресурсів, у бік поновлюваних джерел енергії. Цей перехід вже почався. Монако вже кілька років просуває ідею нової моделі енергетичної безпеки в Європі і дуже важливо, що ми знаходимо однодумців серед приватних компаній, таких як Burisma", – заявив князь Монако.

alt

Учасники Форуму відзначили важливу роль України у формуванні європейської стратегії енергобезпеки, а також високу представленість української політичної та енергетичної еліти на заході в Монако.

alt

За словами президента Burisma Group Миколи Злочевського, на подібних енергетичних самітах можна знайти інструменти для досягнення енергетичної незалежності як всередині країн, так і в європейській спільноті.

"Україна сьогодні вже стала частиною Європи. Ми не можемо ігнорувати процеси, які відбуваються в країнах ЄС, як і Європа не може не помічати Україну, максимально інтегруючи її формування загальної Стратегії енергетичної безпеки. Тільки на таких енергетичних Самітах, де присутні лідери ЄС та України, ми можемо почути позиції один одного і на відкритому дискусійному майданчику знайти інструменти для досягнення енергетичної незалежності як всередині країн, так і в європейській спільноті", - зазначив Злочевський.

altaltaltaltaltalt
За даними ЗМІ, форум вже вдруге став майданчиком, який об'єднує країни та лідерів навколо ідеї енергетичної безпеки майбутнього. Посилення значимості України з кожним роком сприяють як нова енергетична стратегія уряду, так і вагомі кроки у реформуванні енергетичної галузі та інтеграції в європейське співтовариство.

Особливу увагу було приділено ефективним змін фіскальної політики України та нових інструментів стимулювання видобутку вуглеводнів.