ua en ru

Взимку влада Києва переплатила за сіль для посипання доріг до 20 млн грн, - КМДА

Минулої зими київська міська влада переплати за сіль для посипання доріг від 16 до 20 млн грн. Про це сьогодні на розширеному засіданні колегії КМДА щодо підсумків проходження опалювального сезону, повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Державний завод продає сіль через комерційні структури, і приблизно на 280-290 грн дорожче одна тонна, ніж якби купувати через підприємство. Аргументує директор заводу це тим, що він може продавати тільки за рахунок передоплати. Те, що бюджетним кодексом передбачено проплата по факту поставки, його не задовольняє. Це все таки державне підприємство. Ми підрахували, що приблизно 16-20 млн грн ми переплачуємо за сіль в цілому по Києву", - повідомив Голубченко.

Він також заявив, що сподівається вплинути на ситуацію через Кабінет міністрів України.

"Тому моє прохання, щоб ми звернулись листом до Міністерства аграрної політики та продовольства... якому підпорядкований цей завод, а якщо це не допоможе, то до Кабінету міністрів з тим, щоб зобов'язати, коли ми купуємо за бюджетні кошти, для міста, доставляти нам сіль за ціною, яка складається на заводі, а не через дві комерційні структури, які нам пропонують закуповувати сіль. Більш того, сам завод навіть на тендер не виходив, тільки комерційні структури. На мій погляд, це ненормально для держави", - додав Голубченко.

Читайте також: СБУ розпочала перевірку кількості снігоприбиральної техніки на дорогах Києва (фото, відео)