ua en ru

Журналісти з'ясували, скільки зарплати Порошенко в 2017 році пішло на благодійність

Журналісти з'ясували, скільки зарплати Порошенко в 2017 році пішло на благодійність Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Кожного місяця із зарплати Порошенка вираховується понад 22 тисячі гривень

Державне управління справами протягом січня-червня цього року перерахувало 135,2 тисячі гривень із зарплати президента України на рахунок Благодійного фонду Петра Порошенка. Відповідна інформація розміщена на порталі використання публічних коштів, передає "Радіо Свобода".

Зазначається, що кожного місяця за заявою голови держави із його зарплати вираховується однакова сума у розмірі 22 тисячі 540 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом 2014-2016 років родина президента України Петра Порошенка передала на благодійність понад 700 млн гривень.

Зокрема, на матеріально-технічні та інші потреби армії було направлено близько 350 млн гривень. Стільки ж було передано на різні соціальні та інфраструктурні проекти.

У жовтні 2016 року Порошенко заявив, що на благодійність і підтримку армії в 2014-2016 роках їм і підприємствами, де президент виступає в якості кінцевого бенефіціара, перераховано близько 400 мільйонів гривень.