ua en ru

Журналісти опублікували розслідування про порушення на дорогах за участю авто політиків

Журналісти опублікували розслідування про порушення на дорогах за участю авто політиків Фото: поліцейський патруль (Коваль Володимир/УНІАН)

Серед порушників - кортежі генрокурора Юрія Луценка і екс-глави АП Бориса Ложкіна

Кортежі українських політиків, серед яких автомобілі екс-глави Адміністрації президента, а нині секретаря Національного інвестиційного ради Бориса Ложкіна, генерального прокурора України Юрія Луценка, а також народного депутата від "Народного фронту" Ігоря Котвіцького часто порушують правила дорожнього руху. Про це зазначається в матеріалі програми "Схеми".

Так, журналісти зафіксували, як два авто "Тойота Кемрі", якими користується глава ГПУ, направлялися у Верховну Раду і виїхали на зустрічну смугу.

"Те ж порушення з боку кортежу генерального прокурора журналісти фіксували ще двічі", - йдеться в матеріалі.

Також журналісти стали свідками як на вулиці Мечникова, кортеж генерального прокурора поїхав по зустрічній смузі, перетинаючи подвійну суцільну.

У матеріалі також повідомляється про те, що часто порушує ПДР народний депутат від "Народного фронту" Ігор Котвицький.

"Мерседес", яким користується депутат Котвицький, перетинав подвійну суцільну смугу, коли виїжджав з одного з бутиків та коли відвідував п'ятизірковий готель в центрі Києва", - розповіли журналісти.

Крім цього, в матеріалі про політиків, які не дотримуються правил дорожнього руху, згадуються, зокрема, кортежі Ріната Ахметова, Євгенія Дейдея, нардепа "Відродження" Віталія Хомутинніка, депутата від "Народного фронту" Андрія Іванчука, лідера Радикальної партії Олега Ляшка, голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, а також екс-глави Адміністрації президента, а нині секретаря Національного інвестиційного ради Бориса Ложкіна.

Нагадаємо, нардепи отримали майже 15 млн гривень на зарплати та відпускні у липні.