ua en ru

Журналістка "Громадського" зникла на шляху в Маріуполь. Ймовірно її взяли в полон окупанти

Журналістка "Громадського" зникла на шляху в Маріуполь. Ймовірно її взяли в полон окупанти Фото: журналістка "Громадського" зникла на шляху в Маріуполь (facebook.com/victoria.roschina)

Російські окупанти могли вдатися до викрадення української журналістки видання "hromadske" Вікторії Рощини. З нею було втрачено зв'язок, коли вона була в дорозі із Запоріжжя до Маріуполя.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на "Громадське".

Журналістка писала статті та знімала відео з гарячих точок на сході й півдні нашої країни під час війни з Російською Федерацією. Також Рощина готувала матеріал про бойові дії на території Запорізької та Донецьких областей. Вона планувала вирушити до Маріуполя, аби розповісти правду про те, що насправді відбувається у місті.

Ймовірно, 11 березня Рощина вже була у дорозі із Запоріжжя до Маріуполя й мала поганий зв’язок.

Вже 12 березня співробітники видання не змогли зв’язатися з колегою. Як відзначають свідки, на той момент журналістка вже перебувала в тимчасово окупованому Бердянську.

"16 березня ми дізналися, що напередодні (ймовірно 15 березня) Вікторію Рощину затримала ФСБ РФ. Нині про її місцеперебування нічого невідомо",- пише видання.