ua en ru

Журналіст: Російський олігарх "пішов в атаку" на главу Адміністрації Порошенка

На главу Адміністрації Президента Бориса Ложкіна "в атаку пішов" російський олігарх Костянтин Григоришин. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Сергій Щербина.

На його думку, на користь цієї версії свідчать цілий ряд пов'язаних між собою подій. Він вважає, що до такого висновку приводить повідомлення народного депутата Сергія Лещенка про те, що главою АП Борисом Ложкіним зацікавилася австрійська юстиція нібито за мотивами відмивання грошей Сергія Курченко за продаж УМХ.

"Перше. Справу про сумнівне вилучення у державного "Укрексімбанку" 160 мільйонів доларів на покупку УМХ групою Курченка ГПУ виділила в окреме провадження ще у вересні 2014 року, коли генеральним прокурором був Ярема. Що пояснює чутки про нелюбов Ложкіна до Віталія Григоровича і нібито діяльну участь глави АП у його відставці. Сам глава АП до справи пришитий не був, але питання до одержувача державних грошей у зв'язку з цим неминучі. Особливо, якщо гроші перебазувалися у порядні юрисдикції. Друга. Коли главою НКРЕКП став Дмитро Вовк, протеже Демчишина і Пасенюка, люди Ложкіна були зачищені з комісії. Почалася "трансформаторна епопея", що призвела до появи публікацій про "друга президента Григоришина" в західних ЗМІ. За цією історією, судячи з усього, стояв Ложкін. Доводилося чути, що про трансформатори під час зустрічі з Яценюком згадував віце-президент США Байден", - зазначив журналіст.

"Григоришин завжди хоче від влади занадто багато, занадто мало пропонуючи взамін", - характеризував Костянтина Івановича один з топових політиків в особистій бесіді. Очевидно, тепер Григоришин вирішив нанести контрудар Ложкіну. І це буде дуже цікаво. Буде багато відкриттів дивних", - додав журналіст.

Відзначається, що, коментуючи заяву депутата Сергія Лещенка, Борис Ложкін заявив, що правоохоронні органи жодної з країн світу ніколи не зверталися до нього з якимись претензіями.

"У разі надходження відповідних запитів, для мене не є проблемою надати вичерпну інформацію", - заявив глава АПУ.

Він також зазначив, що будучи довгий час бізнесменом, а останні 15 місяців працюючи на державній службі, "діяв, діє і має намір діяти прозоро і відкрито, у повній відповідності із законодавством".