ua en ru

Замість життя за європейськими нормами Філатов будує в Дніпрі розвиненою феодалізм, - експерт

Замість життя за європейськими нормами Філатов будує в Дніпрі розвиненою феодалізм, - експерт Фото: у Дніпрі розгорівся комунально-політичний скандал

У Дніпрі на окрузі №27, де замість став мером Бориса Філатова вибирають нового нардепа, розгорівся комунально-політичний скандал. Про це сообщают місцеві ЗМІ.

зокрема, повідомляється, що в спробі отримати керований житлово-комунальний ресурс в районі, міськрада прийняла рішення, яким фактично скасував всеукраїнську реформу ЖКГ. Житловий фонд району передається не мешканцям, а новому комунальному підприємству.

У цьому експерти бачать бажання мера залишити контроль над округом і отримати ресурс для перемоги кандидата від "Кропу" Оксани Томчук.

"Замість обіцяної життя за європейськими нормами Філатов будує в Дніпрі розвиненою феодалізм, вважаючи городян за кріпосних. Він розглядає місто як свою територію, з якої тільки його команда може знімати ґешефти, в тому числі і політичні", - прокоментував ситуацію у Дніпрі політичний експерт Андрій Золотарьов дії міськради.


Як повідомляється, сам проект рішення міськради потрапив до порядку денного в ніч перед сесією 17 червня, що порушує норми законодавства про обов'язкову публікацію таких документів за 20 днів до їх прийняття. З тексту рішення випливає, що весь житловий фонд повинен бути в місячний строк переданий з балансу нинішнього обслуговуючого підприємства КП ЖРЕП на баланс КП "Жилсервіс-15" - "підприємства-примари", яке станом на 23 червня відсутня в єдиному реєстрі юросіб.

"Ця ситуація відображає всю управлінську філософію нової міської влади. Ті наївні, які припускали, що Борис Альбертович буде розвивати Дніпропетровськ за європейськими лекалами, в черговий раз опинилися в ролі корисних ідіотів. Цим рішенням він як би показує, що, мовляв, це наше місто, і ми його не віддамо, тим більше нам не потрібні непідконтрольні нардепи, ми тут царствуем і правимо самостійно", - заявив політолог.

"Наскільки я знаю, нинішнє житлове КП району відмовилося підтримувати Томчук. Абсолютно очевидно, в підґрунтя рішення міськради лежить прагнення Філатова взяти під контроль адміністративно-комунальний ресурс, який необхідний йому для забезпечення перемоги свого "укроповского" кандидата на 27 окрузі. На даний момент по Україні це найскандальніше рішення, прийняте у світлі виборів", - підкреслює Золотарьов.

"як такої екстраординарної заходи, Філатов простягнув це рішення, яким відверто наплював на всі реформаторські зусилля команди Порошенка в бік ОСББ, на реформаторський закон "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку". Фактично мер Дніпра скасував у місті житлово-комунальну реформу, і позбавив громадян права власності на власний будинку", - підкреслив політолог.

"Мер, який йшов на вибори, як реформатор, сьогодні виступив в ролі гальма реформ, і публічно демонструє правовий нігілізм. Прокуратура вже внесла в єдиний реєстр досудових розслідувань це скандальне рішення міськради, відкривши на нього справу. Думаю, що таких приводів для прокуратури Філатов створить ще чимало", - резюмував політичний експерт Андрій Золотарьов.