ua en ru

У Житомирській області СБУ припинила діяльність корупційного механізму реалізації плазми крові

У Житомирській області СБУ припинила діяльність корупційного механізму реалізації плазми крові Фото: СБУ (УНІАН)

Чиновники реалізовували плазму крові фіктивним комерційним структурам за заниженими цінами

У Житомирській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) припинили діяльність корупційного механізму реалізації плазми крові за заниженими цінами. Про це повідомляє пресс-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що посадові особи реалізовували плазму крові, виготовлену комунальним закладом "Обласний центр крові" Житомирської обласної ради та двома її філіями, фіктивним комерційним структурам у два з половиною рази дешевше собівартості. В подальшому ділки реалізовувала плазму крові легальної фармацевтичної компанії, яка виробляла високовартісний медпрепарат для подальшого експорту", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час обшуків в приміщенні Житомирського обласного центру крові та двох його районних філіях офісах і офісах комерційних структур, зареєстрованих в Києві, СБУ вилучила документацію, яка доводить здійснення нелегальної операції і продаж плазми крові фіктивним структурам. За попередніми підрахунками, комунальному підприємству завдано збитків у розмірі майже 2 млн гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: СБУ викрила корупційну схему по реалізації плазми крові (СБУ)

Нагадаємо, вчора співробітники Служби безпеки України припинили державні збитки на суму 30 млн гривень під час тендеру на закупівлю громадського транспорту для комунального підприємства Краматорська у Донецькій області.