ua en ru

В Житомирській області поліцейські затримали п’ятьох шукачів бурштину

В Житомирській області поліцейські затримали п’ятьох шукачів бурштину Фото: видобуток бурштину

Вони їхали на автомобілі "УАЗ" і мали спеціальне обладнання

В Житомирській області поліцейські затримали п’ятьох шукачів бурштину на автомобілі "УАЗ". Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Житомирській області.

28 грудня близько 23:30 рейдова група працівників Олевського відділення поліції та спецпідрозділу Нацполіції помітила в селі Лопатичах автомобіль "УАЗ". Транспортний засіб зупинили та перевірили. Всередині було п’ятеро чоловіків.

Під час огляду в салоні транспортного засобу поліцейські виявили мотопомпу, електрогенератор, каністри з пальним, пожежні рукави та інші пристосування для видобутку бурштину. Транспортний засіб та пристосування били вилучені.

В Житомирській області поліцейські затримали п’ятьох шукачів бурштинуВ Житомирській області поліцейські затримали п’ятьох шукачів бурштинуВ Житомирській області поліцейські затримали п’ятьох шукачів бурштинуВ Житомирській області поліцейські затримали п’ятьох шукачів бурштинуВ Житомирській області поліцейські затримали п’ятьох шукачів бурштинуВ Житомирській області поліцейські затримали п’ятьох шукачів бурштину
Фото: автомобіль і обладнання робітників

Усіх чоловіків було доставлено до відділку поліції. З’ясувалося, що водій та троє пасажирів - жителі Київської області віком від 18 до 34 років. З ними також був місцевий мешканець віком 32 роки.

"Щодо інциденту розпочато кримінальне провадження за ст. 15 "Замах на злочин" та ст. 240 "Порушення правил охорони або використання надр" Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні дії караються штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років", - повідомляє Нацполіція.

Нагадаємо, 15 грудня заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що ГПУ почала активне викриття "бурштинової мафії".