ua en ru

У Житомирській області прикордонники затримали 9 копачів бурштину

У Житомирській області прикордонники затримали 9 копачів бурштину Фото: вилучене знаряддя видобутку бурштину

У них виявили одну мотопомпу та 20 рукавів до неї

Прикордонники відділу "Копище" Житомирського загону спільно зі співробітниками Національної поліції неподалік від державного кордону виявили автомобіль "ГАЗ-66" та затримали 9 копачів бурштину. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що під час огляду транспортного засобу в ньому було виявлено знаряддя видобутку бурштину, а саме - одну мотопомпу та 20 рукавів до неї.

"У подальшому було встановлено, що вказані громадяни намагалися незаконно видобувати "сонячне каміння", - йдеться в повідомленні.

У Житомирській області прикордонники затримали 9 копачів бурштинуУ Житомирській області прикордонники затримали 9 копачів бурштинуУ Житомирській області прикордонники затримали 9 копачів бурштинуУ Житомирській області прикордонники затримали 9 копачів бурштинуУ Житомирській області прикордонники затримали 9 копачів бурштинуУ Житомирській області прикордонники затримали 9 копачів бурштинуУ Житомирській області прикордонники затримали 9 копачів бурштинуУ Житомирській області прикордонники затримали 9 копачів бурштину

Фото: затримання копачів бурштину в Житомирській області

За цим фактом, за порушення правил охорони або використання надр, передбаченого статтею 240 КК, було направлено повідомлення до Національної поліції в Житомирській області, а також передано автомобіль та знаряддя видобутку бурштину. Наразі проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, раніше спеціальний пристрій для ведення прихованого фото- та відео документування виявили прикордонники Харківського загону в пункті пропуску "Гоптівка" на виїзд з України у громадянина Росії.