ua en ru

У Житомирській області ліквідували пожежу на сміттєзвалищі

У Житомирській області ліквідували пожежу на сміттєзвалищі Фото: пожежа на сміттєзвалищі (zhytomyr.dsns.gov.ua)

Наразі встановлюється причина пожежі

Рятувальники ліквідували пожежу на сміттєзвалищі у Брусилівському районі Житомирської області на площі 600 кв.м. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України у Житомирській області.

Повідомлення про сильне задимлення, що розповсюджується зі сторони розташованого неподалік сміттєзвалища, надійшло 1 вересня о 20:30.

"На місці події відділенням рятувальників 6 державної пожежно-рятувальної частини було встановлено, що на сміттєзвалищі Брусилівської об’єднаної територіальної громади горять відходи окремими осередками на площі 600 кв.м. Саме сміттєзвалище по периметру огороджено, однак не охороняється. Тож сюди мають доступ сторонні особи, і вже неодноразово тут виникало займання сміття", - повідомляють у ДСНС.

Пожежу вдалося ліквідувати о 21:50. Наразі встановлюється причина пожежі.

Нагадаємо, 1 вересня у Харківській області виникла пожежа поблизу сіл Гатище та Огірцеве Вовчанського району на території Жовтневого лісництва Вовчанського лісгоспу.

Осередок пожежі поблизу с. Гатище на площі близько 10 га було локалізовано 2 вересня о 17:30, поблизу с. Огірцеве на площі близько 2 га - о 18:00.

Зазначимо, у лісгоспі Вовчанського району Харківської області сталося загорання двох осередків лісової підстилки на площі 12 га: поблизу с. Гатище - пожежа на площі близько 10 га (квартал №8 площею близько 90 га соснового лісу); поблизу с. Огірцеве - на площі близько 2 га (квартал №22 площею близько 49 га соснового лісу).