ua en ru

У Житомирській обл. запускається перший в Україні завод з утилізації пестицидів

У Житомирській обл. запускається перший в Україні завод з утилізації пестицидів Фото: Завод по утилізації пестицидів "Еко Нова"

У Житомирській області запускається перший в Україні завод з утилізації пестицидів "Еко Нова". Про це заявив генеральний директор заводу Олександр Далакішвілі в ході демонстрації роботи устаткування, на якій були присутні представники Міністерства екології і природних ресурсів України, Європейської бізнес асоціації та бізнесу.

"В Україні накопичується дуже велика кількість небезпечних відходів. Їх потрібно кудись визначати: викидати не можна, потрібно утилізувати. Сьогодні цим ніхто не займається. Ми будемо першими", - зокрема, заявив Далакішвілі.

Гендиректор заводу "Еко Нова" зазначив, що лінія по утилізації пестицидів I-III класу небезпеки вже працює у процесі налагодження і запуститься найближчим часом, як тільки буде опрацьований технічний регламент для кожного виду відходів. Потужність заводу становить 200-300 тонн утилізації небезпечних відходів в місяць.

У той же час на заводі вже більше року працює лінія по переробці на вторсировину тари з-під небезпечних відходів. "Рік тому було відвантаження 1100 тонн, коли завод не був на 100% завантажений... Зараз ми тільки за півтора тижні вивезли понад 30 тонн", - уточнили на підприємстві "Еко Нова".

Нагадаємо, проблема утилізації та переробки небезпечних відходів для України є дуже актуальною. За даними експертів, щорічно в країні утворюється близько 500 млн тонн різних відходів, 1 млн тонн з яких загрожує здоров'ю та життю громадян. У свою чергу загальні обсяги накопичення вже перевищують 14 млрд тонн.

У Житомирській обл. запускається перший в Україні завод з утилізації пестицидів

У Житомирській обл. запускається перший в Україні завод з утилізації пестицидів