ua en ru

"Житомиргаз" з початку 2017 року повірив майже 10 тис. лічильників

"Житомиргаз" з початку 2017 року повірив майже 10 тис. лічильників "Житомиргаз" з початку 2017 повірив майже 10 тис. лічильників

Побутові газові лічильники необхідно перевіряти кожні 5-8 років

У 2017 році ПАТ "Житомиргаз" спільно з державним підприємством "Житомирстандартметрологія" безкоштовно повірив майже 10 тис. побутових газових лічильників. З них понад 4,4 тис. виявилися непридатними до експлуатації через погіршення вимірювальних характеристик, повідомляє прес-служба компанії "Житомиргаз".

Для порівняння відзначається, що в минулому році з 30 тис. повірених лічильників були визнані непридатними 6 тис. приладів.

У компанії підкреслили, що побутові газові лічильники в залежності від типу необхідно перевіряти кожні 5-8 років. Процедура є обов'язковою для забезпечення достовірного розрахунку споживання природного газу.

"Лічильник газу – це складний механізм і при його тривалій експлуатації робочі деталі зношуються, тому з часом свідчення можуть стати неточними. Вологе повітря, перепади температур, зовнішнє втручання також викликають порушення в роботі приладу і призводять до помилок у показаннях та нарахуваннях", – пояснив технічний директор Сергій Колесник.

У Житомирській області встановлено майже 425 тис. індивідуальних лічильників. Щоб кожен прилад був повірений вчасно, працівникам ПАТ "Житомиргаз" щороку потрібно обслуговувати не менше 120 тис. лічильників по області. Однак у компанії впевнені, що тариф, який затвердив державний регулятор, дозволяє повіряти в рік близько 80 тис. газових лічильників.