ua en ru

У Житомирі на хабарі затримали чиновника Госгеокадастра

У Житомирі на хабарі затримали чиновника Госгеокадастра Фото: затримання (РБК-Україна)

Чиновник затриманий під час отримання хабара в розмірі 10 тис. гривень

У Житомирі прокуратура спільно з працівниками управління захисту економіки і Національної поліції в області спіймали на хабарі у розмірі 10 тис. гривень держслужбовця регіональної Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Госгеокадастр). Про це повідомляє пресс-служба прокуратури області.

В ході досудового розслідування 30 жовтня 2017 в центрі Житомира затриманий головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Госгеокадастра в області під час отримання хабара в розмірі 10 тис. гривень.

Повідомляється, що використовуючи своє службове становище, посадовець вимагав та отримав від керівника одного з міських управлінь хабар у розмірі зазначеної суми за не притягнення його до адміністративної відповідальності за невиконання припису про усунення виявлених порушень у сфері природних ресурсів.

Зазначено, що неправомірна вигода вилучена. В даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу і звільнення чиновника з посади.

Нагадаємо, в червні в Луганській області затримали начальника управління Госгеокадастр, який вимагав хабар 1,2 млн гривень.