ua en ru

Жителі Немирова готуються до масових акцій протесту, початок яких призначено на 1 жовтня

Жителі міста Немирів (Вінницька область) готуються до масових акцій протесту, початок яких призначено на 1 жовтня. Про це йдеться в заяві ініціативної групи.
Сьогодні вночі все місто був завешан плакатами із закликом зупинити самоуправство голови Немирівської районної державної адміністрації Петра Михайленка.

Жителі Немирова готуються до масових акцій протесту, початок яких призначено на 1 жовтня

"Увага! 1 жовтня прийди за справедливістю! Нас вже 10 тисяч!", - йдеться в оголошенні активістів.

Нагадаємо, про намір відновити акції протесту, припинені в минулому році, міські активісти повідомили в офіційному листі на ім'я голови Вінницької обласної державної адміністрації Івана Мовчана. Протестуючі, в основному колишні співробітники ДП "УГК Nemiroff", звинувачують голову РДА в зупинці найбільшого підприємства міста.

"Дії та бездіяльність голови Немирівської РДА разом з протиправними діями та бездіяльністю державного реєстратора Андрія Лахника призвели ДП УВК "Nemiroff" в кризовий стан. Обсяги виробництва продукції скорочені, робота підприємства зупинена, розпочато масове скорочення працівників. Втрата надходжень у державний і місцеві бюджети до кінця 2013 року прогнозується в 200 млн грн", - йдеться в листі губернатору області.

Активісти запевняють, що акція буде носити безстроковий характер і їх головна вимога - відставка голови районної адміністрації. Жителі Немирова мають намір продовжувати демонстрації, поки воно не буде виконано, і, якщо знадобиться, готові йти ходою до Києва, щоб "домогтися справедливості".

Як повідомлялося раніше, 10 липня Вищий господарський суд України поставив крапку у спорі між колишнім менеджментом ДП "УГК Nemiroff" і власником підприємства компанією Nemiroff Holdings Limited, і остаточно усунув сім'ю Глусь від управління українською дочірньою структурою холдингу. Не дивлячись на це, екс-менеджмент продовжує утримувати контроль над підприємством.

У Nemiroff Holdings Limited стверджують, що дії держреєстратора Немирівської районної адміністрації у Вінницькій області Лахника сприяли незаконному контролю над підприємством з боку екс-менеджменту ДП "УВК "Nemiroff". На даним момент вже колишній держреєстратор перебуває під слідством. Пізніше на цій посаді його змінив Чухно. "Однак він також відмовився виконати рішення Вищого господарського суду України саботує виконання своїх службових обов'язків. Діяльність реєстраційної служби паралізована", - заявляють у компанії.