ua en ru

Мешканці населених пунктів вздовж лінії зіткнення можуть залишитися без опалення взимку, - Хуг

Мешканці населених пунктів вздовж лінії зіткнення можуть залишитися без опалення взимку, - Хуг Фото: Олександр Хуг (facebook.com/oscesmm)

За його словами, збирати дрова занадто небезпечно

Мешканці деяких населених пунктів вздовж лінії зіткнення на Донбасі можуть залишитися без опалення і обігріву взимку. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Скоро зима і в багатьох місцях вздовж лінії зіткнення, у тому числі у Пікузах (Волноваський район Донецької області - ред.), немає газу для опалення та обігріву будинків. Збирати дрова неможливо чи принаймні занадто небезпечно через те, що усі поля і ліси всіяні мінами", - заявив Хуг.

Представник ОБСЄ зазначив, що мешканці деяких населених пунктів на Донбасі опинилися між рубежами, оточеними окопами, наземними мінами та укріпленнями.

Нагадаємо, у Києві можливі затримки із запуском опалювального сезону, так як подавати тепло почнуть виключно за технологією безпечного старту опалювального сезону протягом 7-10 днів.