ua en ru

Жителі почали залишати заблоковану частину Алеппо через гуманітарний коридор

Жителі почали залишати заблоковану частину Алеппо через гуманітарний коридор Фото: люди переходять в західну частину Алеппо, контрольовану урядом

Люди залишають східну частину міста через коридор у районі Салах ад-Дін

Мешканці сирійського Алеппо у суботу, 30 липня, почали залишати осаджену східну частину міста, яка перебуває під контролем опозиції, через так званий "гуманітарний коридор". Про це повідомляє сирійське державне агентство SANA.

Десятки сімей переходять на контрольовану урядом західну частину Алеппо.


Евакуація почалася після того, як Росія, яка є союзником режиму президента Сирії Башара Асада, оголосила про відкриття трьох гуманітарних коридорів для виходу цивільного населення і бойовиків, які здадуться, із заблокованої території.

За інформацією Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, люди залишають східну частину міста через коридор у районі Салах ад-Дін. Точна кількість людей, які вже перейшли в західну частину Алеппо не повідомляється.

Напередодні спецпредставник Організації Об'єднаних Націй (ООН) по Сирії Ендрю Містура звернувся до уряду РФ з проханням дозволити ООН координувати вихід жителів міста через гуманітарні коридори.

Нагадаємо, 17 липня урядові війська Сирії повністю заблокували східну частину міста, контрольовану опозиційними силами.

Раніше повідомлялося, що в Алеппо склалася жахлива гуманітарна ситуація.