ua en ru

Мешканці Чернівецької обл. отримали перші компенсації з резервного фонду держбюджету в сумі від 1 до 5 тис. грн в залежності від збитків, - М.Папієв

Мешканці Чернівецької обл. отримали перші компенсації з резервного фонду держбюджету в сумі від 1 до 5 тис. грн в залежності від збитків. Про це журналістам повідомив голова Чернівецької обладміністрації Михайло Папієв, передає кореспондент РБК-Україна.

«5 тис. грн за зруйнований будинок, 2,5 тис. грн - за будинки, які підтоплені і потребують капітального ремонту, 1 тис. грн - за будинки, які зруйновані. Це з резервного фонду державного бюджету», - заявив М.Папієв.

Також, за його словами, сьогодні Кабінет міністрів розглядав проект постанови про порядок відшкодування постраждалим громадянам, в яких повністю або частково підтоплено житло в рамках так званої другої черги. «Найближчим часом ми приступимо до другого етапу компенсації громадянам за втрачене майно та втрачені врожаї на присадибних ділянках», - заявив він.

Нагадаємо, 29 червня Кабмін України перерахував до Чернівецької обл. 40 млн грн -авансовий платіж для початку фінансування заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, а також для допомоги постраждалому населенню.