ua en ru

Жителів Дніпропетровської обл. потрібно захистити від свавілля місцевої влади, - Вілкул

Необхідно захистити жителів Дніпропетровської області від свавілля обласної влади. Про це заявив глава фонду "Українська перспектива" народний депутат Олександр Вілкул.

"Я з величезною повагою ставлюся до всіх структур Збройних сил України і МВС. Але, коли ОЗГ (організоване злочинне угруповання, - ред.) Коломойського використовує під вивіскою патріотів України свої охоронні структури для рейдерства - це підло, в першу чергу, перед справжніми бійцями", - підкреслив він.

За словами політика, за вказівкою обласної влади Дніпропетровської області відбуваються рейдерські захоплення власності, викрадення та катування людей. "Йде створення навіть не феодального утворення, це створення резервації", - підкреслив він.

"Беззаконня веде до дестабілізації ситуації не тільки в регіоні, але і у всій країні. Свавілля несе загрозу в першу чергу простим людям. Закон не діє - в облдержадміністрації визначають кого посадити, у кого що відняти", - додав він.

Вілкул повідомив, що за фактами порушення законодавства подані заяви в Генеральну прокуратуру, ініційоване створення слідчої комісії Верховної Ради.

Раніше Фонд Вілкула "Українська перспектива" передав близько 50 тонн медикаментів в госпіталі і лікарні, де проходять лікування постраждалі військовослужбовці. Медпрепаратами та обладнанням, побутовими речами, одягом і продуктами забезпечуються Дніпропетровська лікарня імені Мечникова і військовий госпіталь, опіковий центр Дніпропетровська, а також медустанови Кривого Рогу, Павлограда, Жовтих Вод та інших міст, в яких проходять лікування солдати. 10 польових бригад лікарів забезпечені медобладнанням і медикаментами для надання невідкладної допомоги пораненим. Фонд також надає допомогу родинам солдатів, підтримку та реабілітацію солдатів з важкими пораненнями.