ua en ru

Житель Британії позбавлений прав за п'яну їзду на іграшковій машині

Британська поліція оштрафувала на 800 дол. і позбавила водійських прав строком на рік місцевого жителя за управління іграшковим автомобілем "під мухою".

Поліція британського міста Сток-он-Трент (графство Стаффордшир) оштрафувала на 500 фунтів стерлінгів (близько 820 дол.) і позбавила водійських прав строком на рік місцевого жителя за управління іграшковим автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, пише Daily Mail.

43-річний Ріо Бірдмор (на фото) привернув увагу правоохоронців, коли повертався додому на іграшковій моделі Volkswagen, яку він зібрав для свого сина. До цього британець відвідав місцевий бар.

Поліцейські зупинили бравого водія, який лише наполовину вміщувався до біло-синього фургону власної збірки. Перевірка на вміст в організмі алкоголю показала перевищення допустимої норми утричі. У результаті рішенням суду конструктор-аматор був оштрафований і позбавлений прав.

Житель Британії позбавлений прав за п'яну їзду на іграшковій машині

Порушник правопорядку спочатку не повірив, що поліція налаштована серйозно: "Я думав, вони жартують. Я не міг повірити, що це відбувається насправді". Призначене покарання він розцінив занадто суворим.

"Пробіг" міськими вулицями на іграшковому автомобілі був здійснений у благодійних цілях. Того дня, коли Бірдмора затримали поліцейські, йому вдалося зібрати близько 40 фунтів для онкологічних хворих. "Люди підходили і просили сфотографуватися, а потім робили пожертви", - розповів британець.