ua en ru

Житлові комплекси передмістя: чим далі від Києва, тим дешевше

Експерти прорахували, наскільки зменшується вартість квадратного метра житла з кожним кілометром видалення від столиці.

Експерти прорахували, наскільки зменшується вартість квадратного метра житла з кожним кілометром видалення від столиці.

Не секрет, що нерухомість в передмісті столиці коштує дешевше, ніж у Києві. При цьому простежується закономірність: чим далі від Києва знаходиться комплекс, тим дешевше в ньому коштує квадратний метр.

Аналітики пошукача нерухомості ЛУН.иа підрахували, наскільки зменшується вартість квадратного метра з кожним кілометром.У вересні 2014 року середня вартість квадратного метра в споруджуваних РК, розташованих на відстані до 5 км до столиці склала 8750 грн. А ось в ЖК, віддалених від Києва на відстань 5-10 км квадратний метр дешевше на 1350 грн і становить, в середньому, 7400 грн.

Ще дешевше коштує житло в комплексах, побудованих на відстані 10-15 км від Києва - тут середня вартість квадратного метра становить 7100 грн. Але найдорожча нерухомість у тих РК, які будуються на відстані 15 км від столиці - забудовники пропонують таку нерухомість, в середньому, за 6900 грн за кв. м. Цікаво, що з введенням РК в експлуатацію, відстань до Києва перестає грати настільки суттєву роль. Так, вартість квадратного метра «від забудовника» в зданих РК, розташованих до 5 км від Києва становить, в середньому, 9800 грн. В зданих комплексах, які знаходяться від Києва на відстані 5-10 км і 10-15 квадратний метр в середньому коштує ті ж 9800 грн. Дешевшати квадратний метр в зданих приміських комплексах починає, коли відстань до Києва перевищує 15 км. Середня вартість квадратного метра в таких ЖК складає 8800 грн. В Києві активно зростає попит на нерухомість За даними аналітиків пошукача нерухомості ЛУН.иа найбільша кількість споруджуваних і побудованих РК зосереджені на відстані 5-10 км від Києва - тут відкриті продажу 51 споруджуваному комплексі 34 побудованих. На відстані до 5 км від Києва забудовники пропонують квартири у 29 споруджуваних і 14 побудованих об'єктах. На відстані 10-15 км від Києва - у 26 споруджуваних і 15 побудованих РК. На відстані 15 км ведуться продажі на 23 споруджуваному і 13 побудованих об'єктах.